sabastian.blogg.se

2013-11-29
15:46:28

English energy talk
Hi everyone,now i´m going to speak english about what we can do to get a sustainable development.First of all we could start use more wind power staitions,to get energi that´s not bad for the environment.After that we all could start taking the buss some more so we would transport more people at the same time in one vehicle.But if you don´t take the buss you should buy an electric automobile.And we should stop using nuclear power,because it´s bad for the environment.And we absolute should try using less water.And we must unplug when we don´t use stuff.And it would be good if we were staring to buy more local food.A good thing to do to help the environment is to plant a tree,mother nature would like that.But she would like if everybody stared recycle more.And at last,when you o the laundry or the dishwashing,do it when it´s a full load.
 
 
 
Friendship
   

2013-11-29
08:44:57

Klimatzoner
 

2013-11-29
08:44:32

Översvämningars orsaker
Tjena,Sebastian här igen för att tala om för er oraskaerna till översvämningar och konsekvenser till att man bygger en damm.I länder där det är vattenbrist flyttar människor nära floder så dom har tillgång till vatten,av anledningar till att odla grödor,tvätta sig och dricka något.Fast det kommer ett problem när floderna blir överfulla,då kan en massa av grödorna försvinna.Orsakerna till det här är att molnen som ju är fyllda med vatten,släpper ner vattenet antingen som hagel,snö eller reng så vattennivån höjs och det är därför det blir översvämmnigar.
 
 
Friendship
    

2013-11-28
13:14:16

Panta mera och annat viktigt
Tjena,Sebastian här igen för att berätta lite om sopor och annat avfall och hur man ska hantera det.För att i framtiden minska energiavändandet och sopberget kan jag tänka mig att återvinna mera.Och att panta mera.Och jag ska använda buss och tåg så ofta jag kan.Jag ska också börja återvinna kläder som jag inte kan ha längre så andra kan ha dom.Och jag skulle kunna stänga av teven när den inte ska användas på ganska länge.
 
 
 
Friendship

2013-11-27
14:15:24

Solenergi
Tjena,eftersom jag har berättat om vindkraft så ska också ta och berätta om solengi.
 
 

1.När solljuset lyser på solcellerna så rör sig som små prickar som rör sig bakåt mot en kabel som omvandlar ljuset till energi och så kan den ladda en mobil t.e.x.

 

2.Fördelen med solceller är att dom är miljövänliga men nackdelen är att dom bara funkar när solen är framme.

 

3.Solen lyser mer i Afrika än i Kanada tillexempel.Så jag tror att solenergi skulle kunna ha väldigt stor betydelse där i framtiden.

 4.Jag tror att i Sverige så skulle solceller vara till stor hjälp nere i Malmö,speciellt på sommaren då det är väldigt soligt. 

 

5.Men solen är ju inte den enda miljövänliga energikällan i världen.Det finns andra sorter som tillexempel vindkraft,där man får ström från att en propeller som snurrar tack vare att vinden blåser runt dom.

 

6.Fast det är ju klart,det finns ju tyvärr inte bara miljövänliga energikällor,det kallas ickeförnyelsebar energi som exempelvis kärnkraftverk,där man skickar atomer mot varandra så tar man enegin från explosionen.

 

Friendship


2013-11-27
14:08:47

Vindkraft
Tjena,jag tänkte ta upp några punkter om vindkraft som ni kan läsa.
 
 
 

1.Man fångar in energin genom att låta vinden blåsa så att propellern snurrar och låter rörelseenergin gå till en generator.Och så får man energi.

 

2.Fördelarna med vindkraftverk är att dom är miljövänliga för att dom använder vinden.Nackdelarna är att dom är så stora och att man ibland måste hugga ned skogar där djur och växter bor och att fåglar kan flyga in i propellerna. 

 

3.Vind är luft som rör sig,mer än så vet jag inte.Vinden blir till genom att solen lyser och ljuset gör så att luften rör sig.Det tror jag åtminstone,jag är inte helt säker.Det är det som gör vinden som vindkraftverken fångar upp.

 

4.Energin i vinden kommer ifrån solens strålar så vinden rör på sig.          

 

5.Jag tror att ett vindkraftverk skulle fungera bra på ett väldigt öppet och högt ställe för jag hört att det blåser mera på höga platser och det bör vara på ett öppet ställe så inget blockerar vinden.

 

6.Det som påverkar djuren och naturen i närheten av ett vindkraftverk är nog att man ibland hugger ned skogar så man får plats med dom,men djuren bor ju där och det är nog inte speciellt bra. 

 

Friendship


2013-11-27
11:43:34

Torsdagen med naturskyddsföreningen
Tjena,jag igen.Vi har haft besök av naturskyddsföreningen,för att vi håller på och jobbar med ett tema som handlar energi och natur och sånt viktigt.Vi byggde grejer til leksaksbilar så dom skulle flytta sig framåt utan att vi rörde dom.Det var inte sådär jättekul men det var okej.Efter det gjorde vi bilder på små energitjuvar,mellan tjuvar och stora enegitjuvar och satte dom på olika saker som drar olika mycket el.Det var nog allt för den här gången.Hej då.
 
Friendship
 
 
   

2013-11-27
11:27:09

Sebastian
Tjena,jag heter Sebastian och tänkte berätta lite om mig själv.Jag är 12 år och bor i Åkers Styckebruk.På fritden brukar jag läsa böcker,kolla på spelvideor på youtube och är med mina vänner.I min familj har jag min syster Linnea,min Pappa Janne,min mamma Ann och min halvbror Victor.Mamma och Pappa är skilda.Mitt favorit djur är hund,speciellt engelsk bulldog.Mitt favorit band är Dropkick Murphys. Hej då
 
 
   Friendship 
 

2013-11-25
14:28:29

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.